Zatvorte oči a predstavte si, že ste v Taliansku. Vlastne nemusíte… lebo na chvíľu vás tam prenesieme. Ďalšia chutná zastávka vrámci foodblogu o reštauráciách, fast foodoch a kaviarňach v OC Atrium Optima bude Vicolo.

Vicolo v taliančine znamená ulička. A práve talianska kuchyňa v ponuke jedálneho lístka dominuje.

Nájdete tu všetky klasiky z Apeninského polostrova ako pizza na tenkom ceste … kde nájdete bohatú ponuku od tradičnej margerity až po pizzu prosciutto crudo a mnoho ďalších variácii tejto obľúbenej pochúťky.

Pripravujú tu skvelé pasta klasiky ako špagety carbonara, bolognese či aglio olio, ale aj pappardelle con pollo e funghi, ktoré mimoriadne chutili aj košickému foodblogerovi Ako chutia Košice.

Za zmienku stoja aj pravé talianske rizotá ako : risotto alla milanese robené klasicky z rizotovej ryže na víne a šafrane.

Vicolo ponúka aj slušný výber svetovej kuchyne. Za zmienku stojí určite steak z hovädzej sviečkovice, steak z bravčovej panenky, tatársky biftek či pravý wiener schnitzel z teľacieho karé.

A aby toho nebolo málo, tak majú bohatý výber rýchlych minútiek dezertov atď. Dámy ocenia najmä ponuku šalátov a bezmäsitých jedál. Vicolo má aj detský kútik a celkový dojem dotvára štýlový interiér.

Boli ste tu už?